12.9 C
İstanbul
29 Mart Cuma 2024
Ana SayfaGenelDuyurular2015-2016 Voleybol Sezonu Hakem-Gözlemci Semineri Duyurusu

2015-2016 Voleybol Sezonu Hakem-Gözlemci Semineri Duyurusu

1- Federasyonumuzun 2015-2016 yılı Eğitim programında yer alan Uluslararası, Uluslararası aday, Ulusal hakem ve Ulusal Gözlemci Seminerlerinin; 21-23 Ağustos 2015 / Sakarya, 28-30 Ağustos 2015 / Ankara, 04-06 Eylül 2015 / Malatya, 11-13 Eylül 2015 / İzmir ve Ordu, 14-17 Eylül 2015 / İstanbul, 18-20 Eylül 2015 / Konya’ da yapılması planlanmıştır.

Seminer programları için tıklayınız.
İstanbul ili seminer programı için tıklayınız.
Seminer yerleri ve katılacak olan iller için tıklayınız.

2- Hakem ve gözlemcilerimizin 2015-2016 sezonunda faal sayılabilmeleri için Hakem ve Gözlemci Talimatı gereğince;
a) Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK tarafından organize edilecek sezon öncesi seminere katılmış olmaları
b) 2015-2016 voleybol sezonu için vize ücretini yatırmış ve banka dekont fotokopisini göndermiş olmaları (Hakemler için)
c) Önceki iki sezonda faal hakem veya gözlemci olarak görev yapmış olmaları şartları aranmaktadır.

Bu şartların tamamına sahip olmayan hakem ve gözlemciler 2015-2016 voleybol sezonunda Federasyonca ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince düzenlenen hiçbir müsabakada (resmi, özel, temsili, milli, okul vb.) görev alamayacaklardır. Bu şartlara haiz olmamakla birlikte görev veren ve görev alanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

3- Seminerin amacı; önceki sezon faaliyetlerinin değerlendirilmesi, hakem ve gözlemcilerimizin bilgilerinin pekiştirilmesi olacaktır. Bu aşama geçildikten sonra gözlemci ve hakemlerimizin arzu edilen seviyeye ulaşacakları değerlendirilmektedir.

4- Organizatör kente mesafe ve süre olarak yakın olan veya başka bir yerde konaklama imkanı olan katılımcıların zaman çizelgesi ve etkinliklere uyma koşuluyla organizatör il temsilciliği tarafından belirlenen otelde konaklama zorunluluğu yoktur.

5- Ancak otelde konaklama yapmayan hakem ve gözlemcilerimizin sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemekleri ile ikram faslından yararlanmak istemeleri halinde organizatör il temsilcileriyle irtibata geçmeleri ve ücretlerini ödemeleri şarttır.

6- Seminer için il dışından gelip 2 gece/3 gün otelde konaklama yapacak olan hakem ve gözlemcilerimiz, tam pansiyon konaklama bedeli olan 85.00 x 2 = 170.00 TL’yi VHGF Genel Sekreteri Tayfun Şener’in Türkiye Ekonomi Bankası Kızılay/Ankara şubesindeki TR 570003200013800000015083 IBAN numaralı hesabına en geç 10 Ağustos 2015 tarihine kadar yatırıp dekontunu MHGK Genel Sekreterliği’nin 0312 221 40 20 numaralı faksına göndermeleri gerekmektedir.

Not: Konaklama ücretlerini yatırılırken açıklama bölümüne hakem veya gözlemcinin adı soyadı ve faal olduğu il yazılması zorunludur.

7- Hakem ve Gözlemci Talimatı gereğince; hakem şahsi dosyalarının ikamet ettikleri illerde bulunması gerekmektedir. Bu nedenle, meslekleri veya yaşamları gereğince il değiştirmek zorunda kalan arkadaşlarımızın yapılacak seminere katılımlarında ve görev atamalarında herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için;
a) Daha önce hakemlik yaptıkları ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine müracaat ederek dosyalarını yeni ikamet ettikleri ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine gönderilmesi için girişimde bulunmaları,
b) Seminer merkezlerine uygun yönlendirme yapılabilmesi maksadıyla illerimizdeki hakem ve gözlemcilerimizin şayet varsa atama ve il değişikliği gibi konularda önce Portaldaki Bilgi Formunu güncelleyip daha sonra da kendilerine yetki verilen İl Temsilcileri vasıtasıyla gerekli değişiklikleri yaptırmaları önem arz etmektedir. Seminer öncesi planlama aşaması ve seminer süresince herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına gerekli işlemlerin 30 Temmuz 2015 tarihine kadar tamamlanarak, değişiklik işleminin tamamlandığına ilişkin MHGK Genel Sekreteri Sn. Eyüp Bostancı’ya bilgi verilmesi gereklidir.

Aşağıdaki işlem basamakları hassasiyetle takip edilmelidir.
(1) Hakem ve gözlemcilerimizin yeni ikamet edecekleri il neresi ise o ilden seminere katılmaları ve MHGK’ ya bilgi vermeleri,
(2) Hakemlerimizin, hakem.tvfmhgk.com web sitesindeki hakem bilgi formunda il değişikliğini yapmaları,
(3) Gözlemcilerimizin, gozlemci.tvfmhgk.com web sitesindeki gözlemci bilgi formunda il değişikliğini yapmaları,
(4) Mazeretleri nedeniyle daha önce MHGK tarafından planlanan ilde seminere katılamayacak olan hakem ve gözlemcilerimizin mazeretlerini gerekçesi ile birlikte MHGK Genel Sekreterliği’ne iletmeleri, yapılacak inceleme sonunda mazeretleri geçerli/yeterli görülen arkadaşlarımızın MHGK tarafından belirlenecek diğer seminer merkezlerinden birinde seminere katılmaları,

c) İstanbul ilinde yapılacak seminer hariç olmak üzere seminer 1. gün saat 13.00’te başlayacak ve 3. gün saat 13.00’te sona erecektir. Bu nedenle otelde konaklayacak hakem ve gözlemcilerimizin otele giriş işlemlerini 1. gün saat 12.00’ye kadar bitirmeleri ve geri dönüşleri için 3. gün saat 14.00’ten sonrası için ulaşım planlaması yapmaları uygun olacaktır.

8- Gözlemci olabilmek için Hakem ve Gözlemci Talimatındaki ilgili madde şartlarına sahip olmak gereklidir. Bu bağlamda; gözlemcilik için müracaatta bulunacak hakem arkadaşlarımızın yukarıda belirtilen seminere katılmaları ve ileri bir tarihte yapılacak olan gözlemci sınavında yeterli puanı almaları şartı aranacaktır.

Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu

RELATED ARTICLES

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular


Notice: Undefined index: widget_id in /home/wwwvhgforg/domains/vhgf.org/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_wp_booster_functions.php on line 2952